de ZoeNK - home
Oproep aan alle TT-deelnemers vanwege MBC De ZoeNK

Het gaat NIET goed met onze geliefde TT oftewel toertocht.

Neen, we hebben het niet over onze ZoeNK-toertocht in het bijzonder : we hebben het over ALLE toertochten.

Elke zondag-ochtend nemen alsmaar meer en meer baaikers deel aan TT’s. Deelnemers-aantallen waar we vroeger alleen maar van durfden dromen, zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Het wordt dus steeds drukker en drukker op onze toertochten, waardoor er hier en daar al eens een aanvaring is tussen de deelnemers onderling. Maar ook : tussen de baaikers en de andere bosgebruikers. Bovendien zijn er alsmaar meer ONNOZELAARS die menen dat er op onze toertochten moet GEKOERST worden, ipv te genieten van het baaiken en de omgeving ...

Resultaat :

  • in Limburg moet Fietspromo flyers verdelen om de deelnemers aan te manen tot “fatsoenlijk rijgedrag zonder grove verbale opmerkingen”

  • In ’t Zoniënwoud is het de overheid die ingegrepen heeft : GEEN TOERTOCHTEN MEER IN ’T ZONIENWOUD wegens baaikers die zich arrogant gedragen tegenover de andere bosgebruikers.

LAAT HET HIER BIJ ONS AUB NIET ZO VER KOMEN !!!

Al wat we vragen, is RESPECT.

Zowel voor je medebaaikers, als voor de natuur en de andere mensen in het bos : wandelaars, ruiters, fietsers ... Een toertocht is geen koers, of een “zie eens wat een macho ik ben”-show ...

Heb respect voor de tragere baaikers, en wacht tot wanneer je ze veilig voorbij kan ipv ze uit te schelden en in de kant te rijden.

Heb respect voor de wandelaars die je langs het parcours tegenkomt, en zeg vriendelijk goeiedag ipv ze uit te maken omdat ze in je weg lopen.

Heb respect voor de natuur en neem al je rommel (zoals papierkes en energiereep-verpakkingen en kapotte binnenbanden e.d.) mee tot aan de bevoorrading of de finish, ipv alles achteloos in de struiken te gooien ...

Alleen op deze manier kunnen we er voor zorgen dat we binnen een paar jaar nog steeds in onze bossen terecht kunnen voor onze zondagse toertocht.

In ’t Zoniënwoud is ’t verbrod.
Zorg dat het hier niet zo ver komt ...

MBC De ZoeNK

plural

plural

plural

plural